Gebruiksvoorwaarden

Aangezien wij veel verschillende producten verkopen hebben wij een overzicht gemaakt voor het gebruiken van onze producten. Hier vindt u een aantal tips en richtlijnen voor het gebruik.
Deze staan hier per product op alfabetische volgorde. Staat een product niet in dit lijstje dan hebben wij geen extra adviezen over het gebruik hiervan.


Voor alle producten geldt dat wij u adviseren dit producten altijd met toezicht van volwassenen te gebruiken. Veel van onze producten bevatten lange linten o.i.d. of kleine onderdelen welke los kunnen raken en dus gevaar kunnen veroorzaken. Controleer daarom regelmatig de artikelen en bij twijfel over de veiligheid, dien je de producten niet meer te gebruiken of te verwijderen.

Onderaan de pagina vindt u een overzicht van onze geadviseerde wasvoorschriften. Leest u deze goed door voordat u onze producten gaat wassen etc.

LooK Handgemaakt is niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger ben je zelfverantwoordelijk voor de veiligheid. 

 

Babynestjes

Het babynestje kan al gebruikt worden vanaf het moment dat je baby is geboren tot dat hij/zij ongeveer 6 maanden is.
Wanneer je je baby in het babynestje legt doe dit dan op een vlakke ondergrond en blijf er dan altijd bij. Het babynestje is geen volwaardige slaapplaats, meer voor een kort dutje.
De mogelijkheid bestaat dat de ademhaling van je kindje belemmerd wordt als hij met zijn gezichtje tegen de rand van het nestje komt te liggen.
VeiligheidNL raad door bovengenoemde reden af om het babynestje te gebruiken in het ouderlijk bed, de wieg of het ledikant.
Leg je baby altijd met de voetjes bij de touwtjes.
Wij raden u aan om het babynestje op 30 graden te wassen. Legt u altijd een hydrofiele luier op het liggedeelte zodat het babynestje niet elke keer gewassen hoeft te worden.

Kan je baby al omrollen raden wij u aan om het nestje niet meer te gebruiken.
Wanneer je baby in het nestje ligt, ga het dan niet optillen en verplaatsen.


Bijtring

Controleer de bijtring regelmatig op oneffenheden of beschadigingen. Zodra u deze ontdekt de bijtring niet meer gebruiken. Het hout wordt namelijk zwakker en kan gaan breken.
Wanneer de tandjes doorkomen van uw kind of deze heeft dient u de houten bijtring niet meer geven.
 

Knikkerzakken

Geef de knikkerzak met knikkers alleen aan kinderen ouder dan 3 jaar wanneer u zeker weet dat hij/zij deze niet meer in hun mond stoppen.
 

Kruikenzakken

Laat u goed informeren over het gebruik van een kruik. Hierbij vind u een handige link voor het veilig gebruiken van diverse kruiken: https://brandwondenstichting.nl/veilig-kruikgebruik/
Zorg ervoor dat uw kind niet met een kruikenzak kan spelen.
 

Slabbetjes

Gebruik de slab alleen tijdens het voeden van het kind en niet voor andere doeleinden.
 

Sleutel/tassenhangers

De sleutelhanger/ tassenhanger is enkel bedoeld als accessoire voor aan een tas of sleutelbos. Geef hem niet aan je kindje om mee te spelen, deze producten bevatten kleine onderdelen welke kunnen loslaten en zijn hierdoor gevaarlijk.
 

Strijkapplicatie

Op hittegevoelige stoffen mogen geen applicaties gestreken worden. 
Waar mogelijk raad ik aan om de applicatie te gebruiken op producten die niet vaak of nauwelijks gewassen hoeft te worden. Om ervoor te zorgen dat de applicatie goed blijft zitten en zolang mogelijk mee gaat raad ik aan deze vast te stikken (met machine of hand).
Was het product waarop je het hebt gestreken met de hand (met minimaal water) aangezien anders de strijkapplicatie loslaat. De plaklaag kan niet tegen te veel water.

    
 

Wasvoorschriften

Wij raden u aan om onze producten op de hand te wassen.
Mocht u er toch voor kiezen om het product in de wasmachine te doen raden wij u aan om het product in de (waar mogelijk) binnenste buiten te keren, zo min mogelijk wasmiddel te gebruiken en zo koud mogelijk te wassen (30 graden). Let hierbij wel op dat u de verschillende kleuren gescheiden houdt. Het liefst in een katoenen kussensloop.
Laat een boxkleed en/of babynestje liggend opdrogen om zo de stevigheid van de vulling te behouden en zo min mogelijk kreukels te krijgen.
Een boxkleed, babynestje en de mondkapjes kunt u niet strijken aangezien de vulling van synthetisch materiaal is en deze niet hittebestendig is.
Drogen in de wasdroger of chemisch laten reinigen is geheel op eigen risico en wordt door LooK Handgemaakt afgeraden.

    

Wanneer u vragen of opmerkingen hebben hierover horen wij dit graag.